• Anne-Marie Heinsbroek

De lievelingspasta van Wieger

2 personen

Dit is de lievelings pasta van Wieger, mijn vriend. Hij is natuurlijk al de gelukkigste persoon op aarde met mijn kookkunsten;) maar als ik dit maak is hij altijd blij. Het is niet moeilijk, en eerlijk is eerlijk: het is elke keer echt weer een winnaar. Heerlijk comfortfood voor elke dag.

Normaal MOET ik dit gerecht van hem altijd met penne maken, maar ik vind het zelf ook heerlijk met spaghetti, dus gebruik de pastasoort die jij lekker vind.

Ingredienten

- 160g penne

- 3 flinke tenen knoflook

- 2/3 bakjes cherrytomaatjes

- olijfolie

- 1 buffelmozzarella

- kappertjes

- 8 plakjes ontbijtspek pp of een bakje gerookte spekreepjes

Bereiding

- Verwarm de oven voor op 220 graden en zet grote pan met water (en zout) op voor de pasta.

- Doe de tomaatjes met de hele tenen knoflook (in de schil) in een ovenschaal met een flinke scheut olijfolie en grof peper en zout. De tomaatjes moeten echt lekker bedekt zijn met een laagje olie en je kunt eventueel ook nog wat verse of gedroogde italiaanse kruiden toevoegen. Hop, in de oven!

- Ondertussen bak je de spekjes krokant in een droge pan. Zet het vuur niet te hoog, dan verbranden ze! En als je nu een heel erge k*t pan hebt, voeg dan een beetje roomboter toe.

- Als de spekjes bakken, de tomaatjes in de oven staan en het pastawater bijna kookt: scheur de mozarella in grove stukjes en zet apart in een bakje met 2/3 el kappertjes, een beetje olijfolie en wat gemalen zwarte peper.

- Hopelijk komt nu alles samen… zo niet, geen probleem! Als de tomaatjes klaar zijn en de spekjes ook, dan zet je dat gewoon allemaal vast klaar en dan is de laatste stap: het koken van de pasta. Misschien wel zo relaxed.

- Als de pasta al dente gekookt is (altijd kopje kookvocht bewaren!), dan gooi je de tomaatjes bij de pasta samen met de tenen knoflook. De knoflooktenen moet je wel eerst even uit het jasje halen en dan met een vork een beetje pletten. Echt, knoflook uit de oven is te lekker!!!! Als het goed is, is het een zoet geurende ‘mash’ geworden en wip je hem zo uit de schil!

-

Alles lekker mengen in de pan, eventueel beetje kookvocht erbij en dan kun je de borden gaan opmaken met wat van de heerlijk gescheurde mozza erover met kappertjes, en ‘crumble’ de spekjes als laatste erover heen! Nomnomnom.

NOMNOM!!! Hoop dat jullie er net zo van genieten als mijn lover.


30 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
 

ONTVANG ELKE ZONDAG HET NIEUWE WEEKMENU!

Vreelandseweg 12 3632EP Loenen aan de Vecht

06-53270607

Inschrijfformulier

  • Instagram