• Anne-Marie Heinsbroek

Trofie pasta met worstjes en safraanAls je nog nooit Trofie hebt gegeten, dan stel ik voor dat je heel snel dit recept gaat maken. Klassiek wordt deze pastasoort vaak met pesto gegeten, maar deze variant is echt hemels lekker. Kruidig vlees van de worstjes met een rijke en romige saus van safraan, witte wijn en room.. hemels. En dan staat het ook nog binnen 20 minuutjes op tafel!

Helaas kun je deze pastasoort niet overal kopen, maar de Jumbo heeft ‘m en de grotere AH ook. Tuurlijk, alle pasta’s zijn lekker, maar voor dit recept zou ik een stukje omlopen en echt voor Trofie gaan.

2 personen

Ingredienten

- 160 gram Trofie

- 4 catelaanse braadworstjes ( van de AH, deze zijn superlekker, maar anders kun je ook 2 varkenschipolata worstjes pp gebruiken)

- 1 sjalot

- 0,05 gram safraan (1 zakje, zo’n 5 draadjes)

- 1 teentje knoflook

- 100 ml witte wijn

- 100 ml kookroom

- parmezaan

- olijfolie

Bereiding

- Zet een grote pan met (gezouten) water op voor de pasta.

- Snijd het sjalotje en de knoflook heel fijn en haal de velletjes van de worstjes. Deze gooi je weg, je gebruikt alleen het worstenvlees.

- Verwarm 1 el olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de knoflook en het sjalotje zachtjes totdat deze glazig zijn. Voeg dan het worstenvlees toe en bak dit mee. Prak het vlees in de pan wat fijner zodat er kleine stukjes worst/gehakt ontstaan en bak goudbruin.

- Ondertussen kun je nu de pasta koken zoals staat aangegeven op de verpakking.

- Voeg de witte wijn en de safraan draadjes toe aan het worstenvlees en laat ongeveer tot de helft inkoken. Je wil eerst de alcohol laten verdampen. Dan voeg je de room toe en zet je het vuur laag. Laat even pruttelen en proef of er nog zout of peper bij moet. Ik gebruik alleen peper omdat de worstjes ook al zout zijn en de safraan heeft ook een hele sterke smaak. Houd er ook rekening mee dat je straks ook nog parmezaan gebruikt, is ook zout.

- Giet de pasta af en bewaar een kopje kookvocht. Doe de pasta bij de saus in de pan en roer goed door. Als de saus te dik is kun je nu wat kookvocht toevoegen.

- Serveer de pasta met flink wat geraspte parmezaan en het smikkelen kan beginnen.

16 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
 

ONTVANG ELKE ZONDAG HET NIEUWE WEEKMENU!

Vreelandseweg 12 3632EP Loenen aan de Vecht

06-53270607

Inschrijfformulier

  • Instagram